I dag tidlig lagde jeg denne deilige gulrotdipen som raskt ble en slager hos oss. Den er så enkel som den er god:
Kok opp ca 5 gulrøtter til de er møre - hell av kokevannet. Press et fedd hvitløk og fres det i en kjele sammen med en spiseskje olje. Ha i gulrøttene og press over litt sitronsaft, omtrent halvannen spiseskje er passe. Bland alt godt i kjelen og sett så til avkjøling. Når gulrøttene er kalde heller du i 1 dl yoghurt naturell og blander alt med en stavmikser. Voila; du har en deilig gulrotmos. Hos sønnen er dette et veldig populært pålegg. Dersom du foretrekker å lage dipen uten hvitløk går det fint, den blir straks litt mildere, og det er jo smak og behag.
Jeg har laget noe lignende, husker ikke helt oppskriften men den smakte veldig godt. (det husker jeg. Tror jeg fant oppskriften i noe vi fikk fra Goboken.
SvarSlettDet kan godt hende jeg har funnet den på samme sted. Synes den smaker best på kjeks mens småen gjerne tar den på brødskiva. Sunt er det uansett!
SvarSlett